SELAMUN ALEYKÜM

İnşaallah istifadeye medar olur!!!!!!

30 Temmuz 2010 Cuma

Bilim adamları İslam ve Kur'an ve Hz.Muhammed Mustafa


Mademki Kur’ân'ın, birbirine düşman kabileleri, birbirleriyle mücadele eden unsurları, derli toplu bir millet haline getirdiğini, onları eski fikirlerinden daha ileri bir seviyeye yükselttiğini görüyoruz; o halde, Kur’ân'ın belagatının mükemmeliyetine hükmetmeliyiz. Çünkü Kur’ân'ın bu belagatı, vahşi kabileleri medeni bir millet haline getirmiş. Dünyanın eski tarihine yeni bir kuvvet ilave etmiştir. Zaman ve mekân itibariyle birbirinden çok uzak oldukları gibi, fikri inkişafı itibariyle de birbirinden çok farklı insanlara harikulade bir hassasiyet ilham eden; karşı çıkanların muhalefetini hayrete ve beğenmeye çeviren Kur’ân, en şayan-ı hayret kitap olarak tanınmaya layıktır. Kur’ân, beşerin geleceği ve mukadderatı ile meşgul âlimler için tedkik ve araştırmaya şayan en faydalı mevzu sayılır!
Dr. City Youngest

Hz. Muhammed (s. a)'in insan olması itibariyle, bütün insanlık muhakkak iftihar eder. Çünkü: O zat, ümmi olmasıyla beraber, on üç asır evvel öyle kanunlar ve esaslar getirmiş ki, biz Avrupalılar iki bin sene sonra onun kıymetine ve hakikatına yetişsek en mesut, en saadetli nesiller oluruz.
Shebol

"İslamiyet, saf ve halis vahdaniyeti dünyaya tebliğ etmiş ilk din olmak şerefini iddia etmekte haklıdır. İslâm'ın o muazzam sadeliği iste bu saf ve halis vahdaniyetten doğmuştur ve onun kuvvet ve kudreti de iste bu sadelikte aranmalıdır."
"İslamiyetten daha eski dinler, insanların ruhları üzerindeki hakimiyetlerini günden güne kaybetmekte oldukları halde, Hz. Muhammed'in dini bütün kudret ve hakimiyetini muhafaza etmektedir."
Dr. Gustave le Bon

İlâhi hakikatler zekâdan kalbe değil, kalbden zekâya doğru giderler. Allah'ı hisseden kalbdir.
Pascal


Bilim sonsuzlukla olan ilgisini sürdürebilmek için her zaman metafiziğe ihtiyaç duymuştur. Zira, sonsuzluk olmaksızın bir bilim odamı, ne kadar usta bir teknikçi olursa olsun gerçek bir araştırıcı olamaz. Dünyanın her yerinde, sonsuzluk kavramının kaçınılmaz ifadelerini görüyorum. Louis Pasteur
İslâmiyet kitaplarda okunan değil, yaşanan bir hakikat olduğu ölçüde kıymet kazanacaktır.
Prof. Dr. Erol Güngör

Tabiat ne bir zihne ve ne de bir vücuda mâlik değildir. Şu halde, tabiat ilah değildir. Belki Allah'ın her şeye kadir olan iradesinin bir mahsulüdür. Tabiatın ilâh olduğunu düşünmek saat ile saatçiyi birbirine karıştırmak demektir.
Lamarkx

İslâmiyet'i öyle diri yaşa ki, seni Öldürmeye gelen, sende dirilsin.
Sezai Karakoç sen ki, Allah'ın "bak" diye hitab ettiği varlıksın. Niçin bu yoldan körler gibi yürüyor geçiyorsun? Bahar rüzgârı gibi güllerin üzerinden geçip gitme, gülistanın mânâsına dal.
Dr. Muhammed İkbal bu aklılığının menbaı ve düsturu olan Kur’ân, cihan medeniyetinin dayandığı temelleri, içine almıştır. O kadar ki, bu medeniyetin İslâmiyet tarafından neşrolunan esasların imtizacından vücud bulduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten bu âit din; Avrupa'ya Dünyanın imarkârane inkişafı için lâzım olan en esaslı kaynakları temin etmiştir. İslâmiyetin bu üstünlüğünü itirafa hacet yok. O'na borçlu olduğumuz şükranı tanımıyorsak da, hakikatin bu merkezde olduğunda şek ve şüphe yok.
Gaston Çare

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder